Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán: Az első csatát megnyertük, maradnak az idősekre vonatkozó szabályok

Létrehozva:

Jobban kezeltük a helyzetet, mint sok nálunk gazdagabb ország, mondta a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában.

Fenntartják az operatív törzs működését, a kórházparancsnoki rendszer is marad, ám az is biztos, hogy a rendkívüli jogrendre már nincs szükség, ezért azt meg kell szüntetni, mondta Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban. Az idősekre vonatkozó szabályokat szintén megtartaná.

Az első csatát megnyertük, ez a győzelem a zsákban van,

mondta, és szerinte sok országnál sikeresebben védekeztünk a járvány első szakaszában.

De ehhez kellett az emberek példaértékű szabálykövetése és a gyors kormányzati döntések is. „Ezek együtt gyakran többet érnek, mint a pénz. Nálunk gazdagabb országok sokkal rosszabbul jártak” – tette hozzá a miniszterelnök.

Még nem látni pontosan, hogy a járvány első hulláma milyen mértékben vetette vissza a gazdaságot. De Orbán szerint az önkormányzatok jövőre nem kevesebb, hanem több pénzből fognak gazdálkodni.

Karácsony Gergely ezzel szemben arról beszélt, a kormány megsarcolja a budapestieket.

A nemzetközi orvostársadalom ősszel számít a járvány második hullámára, ezért erre nekünk is számítani kell, a következő néhány hónapban olyan egyetértési pontokat kell létrehozni, amelyek a védekezés következő időszakában a munka pillérei lesznek, ezért van szükség az nemzeti konzultációra, mondta a miniszterelnök.

Legnépszerűbb cikkeink