Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Exkatona buszsofőr akadályozott meg egy rablást Miskolcon

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Pixabay

Rablást akadályozott meg egy miskolci buszsofőr, aki éppen az egyik 21-os járatot vezette múlt pénteken, amikor az Újgyőri piacnál arra lett figyelmes, hogy egy idős, bottal járó asszonyt rángatnak és a táskáját próbálják elvenni.

A buszvezető azonnal lassított, majd kiszállt és elkergette az elkövetőt. A rablónak nem volt szerencséje, a sofőr ugyanis korábban Irakban szolgált.

Az esetet rögzítették az MVK autóbuszának fedélzeti kamerái:

A sofőr már messziről kiszúrta, hogy az út mellett egy idős nőt gyanúsan követnek, majd dulakodnak. A járművezető a buszt megállította és az idős nő segítségére sietett. A férfit ellökte, majd az otthagyta a helyszínt. Az áldozat felszállt a buszra, ami rövidesen tovább indult. Az eset fényes nappal az Újgyőri piacnál, a csokigyár közelében történt.

Kis Károly Zsolt, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. buszsofőrje a múlt hét pénteken történt esettel kapcsolatosan a Miskolc Televíziónak azt mondta, korábban civilben már máskor is akadályozott meg rablást és a mostani esetnél is azt diktálta a lelkiismerete, hogy segítenie kell.

– Láttam, hogy egy fiatalember olyan mozdulatokkal settenkedett a hölgy után, ami arra engedett következtetni, hogy ebből rablás lesz. Cselekednem kellett, ezt mégsem hagyhattam annyiban. Keresztbe fordítottam a buszt, hogyha dulakodásra kerül sor, senki ne eshessen az autók elé. Szerencsére az eseményt a busz kamerái rögzítették is – mondta. (Minap)

Legnépszerűbb cikkeink