Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Járóka Lívia tagadja Hadházy Ákos vádjait, és pert ígér

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia Commons

A fideszes képviselő jogi úton akar elégtételt venni az őt feljelentéssel fenyegető Hadházyn.

A független képviselő „Korrupcióinfó” elnevezésű oldalán Járóka Lívia egyesületeiről, tanácsadó cégéről, s az általuk kapott állami támogatásokról írt. Hadházy Ákos kiemelte, ha Járóka Lívia nem válaszol egy héten belül a kérdéseire, feljelenti.

Járóka Lívia közleményben válaszolt Hadházynak, és leszögezte, a politikus állításai minden valóságalapot nélkülöznek. „Állításai személyemen kívül a családtagjaimat, a programban résztvevő diákokat, családjaikat és pedagógusainkat, valamint az általam képviselt roma közösség tagjait is mélyen sértik, amiért

jogi úton kívánok elégtételt venni.”

A Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület (JALTE) szervezet és a Farkas János Program működési költségeivel átláthatóan és részletesen elszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindkét programot külön ellenőrzés alá vonta, mondja.

A JLR Consulting Kft. és a JALTE Farkas János Program között semmifajta kapcsolat nincs. A kft. bevételi forrása alapvetően építőipari tevékenység volt az adott évben – ismertette a fideszes képviselő.

Hadházy korábban azt írta, a fideszes európai parlamenti képviselő 35 millió forintnyi állami támogatással nem tud elszámolni még 2017-ből. A képviselő azzal gyanúsította meg a fideszes politikust, hogy az állami támogatást saját cégének számlázta le. (MTI/PH)

Legnépszerűbb cikkeink