Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szél Bernadett és Hadházy Ákos gyűjti az üres konzultációs kérdőíveket

Létrehozva:

Nem akarnak versenyezni a kormánnyal, adatbázist sem építenek, ez csak egy mód a tiltakozás kifejezésére, állítják. 

A két képviselő arra kéri az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs lapokat, hogy ezzel is jelezzék: sokaknak nem tetszik a párbeszéd imitálása, a konzultációnak álcázott propaganda – írja a 444.hu.

Idén összesen 13 kérdés szerepel a nemzeti konzultációs lapokon, a nagy része a járvánnyal és az ezzel kapcsolatos védekezésről szó, de szó esik Brüsszelről és Soros Györgyről is.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők szerint ez csak egy propagandaeszköz, nem valódi társadalmi párbeszéd és nem az országot érintő legfontosabb ügyekről szól.

A lapnak a képviselők azt mondták, hogy nem ő ötletük volt az üres kérdőívek gyűjtése, ez a nép kezdeményezés, ők csak a szervezésben segítenek. Hozzátették, hogy nem tartják meg a borítékokat, és listát sem vezetnek arról, hogy kik azok, akik elküldik nekik a konzultációs lapokat, ugyanis nem szimpatizáns adatbázist gyűjtenek. A kormánnyal sem akarnak versenyezni, hogy ki hány lapot gyűjt be.

Az akció csupán arra jó, hogy kifejezzék ellenérzéseiket azok, akik ezt szeretnék.

„Megmutathatjuk, hogy nem tűrünk némán, nem vonulunk a vágóhídra, mint az állatok” – mondta Hadházy.

Szél Bernadett elmondta, hogy egyébként lenne miről konzultálni, például a paksi bővítésről, vagy a Budapest-Belgrád vasútvonalról, amik „adósrabszolgáságba” sodorják az országot.

Legnépszerűbb cikkeink