Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Steinmetz Ádám: Ne vezethessen sportszövetséget politikus!

Létrehozva:

Kép forrása: Steinmetz Ádám hivatalos Facebbok oldala

Egy párttagkönyv nem elég a sikeres vezetői poszthoz, véli a volt válogatott, olimpiai bajnok vízilabdázó, jobbikos parlamenti képviselő.

Ne vezethessen sportszervezetet polgármester, önkormányzati vagy országgyűlési képviselő, kormánytag! – szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján a jobbikos Steinmetz Ádám képviselő, olimpiai bajnok vízilabdázó, írja az MTI. Az ellenzéki országgyűlési képviselő arról beszélt: helyes, hogy a Fidesz-kormányok jelentősen növelték egyes sportágak támogatását, de „mintegy mellékhatásként” megjelentek a szakági szervezetek vezetésében „Fideszhez köthető személyek”, pártpolitikusok, ami szerinte nem szerethető és árt is a sportnak.

Egy párttagkönyv nem elég ahhoz, hogy valaki sikeres sportvezető legyen – hangsúlyozta Steinmetz Ádám, felvetve, hogy mennyi ideje jut egy politikusnak a szervezet ügyeivel foglalkozni. Az egészséges verseny szellemével ellentétesnek nevezte, hogy valaki egyik minőségében dönthet egy olyan szervezet támogatásáról, amelynek a vezetője.

Legutóbb épp a volt miniszter Lázár Jánosról röppent fel a hír, hogy ő lesz a Magyar Tenisz Szövetség következő vezetője.

Legnépszerűbb cikkeink