Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

DK: Ne szűnjön meg az e-recept könnyített kiváltása!

Létrehozva:

Forrás: EESZT Információs portál

Az ellenzéki párt azt követeli, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a kormány ne szüntesse meg az e-receptek mostani, könnyített kiváltását.

Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője egy videóban beszélt arról, hogy nincsenek megelégedve az e-recept kiváltásának folyamatával, de mint mondja, a koronavírus-járvány miatt behozott könnyítések jól működnek.

„A veszélyhelyzetet megelőzően az Orbán-kormánynak még az e-receptek rendszerét is sikerült mérhetetlenül bürokratikusra megalkotnia” – mondta a videóban Varga hozzátéve, hogy az, aki valamelyik rokonának akart gyógyszert kiváltani akadályba ütközött.

Ezzel szemben a veszélyhelyzet alatt elég volt bediktálni a beteg TAJ-számát, és megmutatni a saját személyigazolványunkat, hogy megvehessük a gyógyszereket.

„Ez most pontosan úgy működik, mint más, hazánknál kicsit jobban működő országokban – mégpedig békeidőben. A Demokratikus Koalíció most azt követeli a kormánytól, hogy a veszélyhelyzet elmúltával ne szüntesse meg az e-receptek jelenlegi könnyített kiváltását. Elég volt az érthetetlen szabályokból és a bosszantó bürokráciából, hogy még szeretteink gyógyszereit sem válthatjuk ki, amikor ők erre nem vagy csak korlátozottan képesek” – fogalmazott a képviselő.

Hogy marad-e ebben a formájában az e-recept, arról kérdéseket küldtünk az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Emberi Erőforrásminisztérium sajtóosztályának is. Amint válaszolnak, hírt adunk róla.

Security Check Required

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink