Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony kiakadt a Mi Hazánk felvonulásán, Wintermantel pedig Karácsonyon

Létrehozva:

Rendőrségi tiltás ellenére vonultak szélsőjobboldaliak a Deák téri késelés helyszínén. A főpolgármester elítélte a rendezvényt, az Országos Roma Önkormányzat köszönetet mondott érte, Wintermantel Zsolt felháborodott rajta.

Karácsony Gergely „szottyos gyűlöletként” hivatkozott az eseményre. Újpest volt fideszes polgármestere pedig szolidaritását fejezte ki a menettel kapcsolatosan, egyben felháborodott azon, hogy Karácsonynak csak egy „nácizásra futotta”.

„Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek”, írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester azután reagálta ezt közösségi oldalán, hogy a Deák téri késes gyilkossággal szembeni tiltakozásul a Mi Hazánk Mozgalom tüntetést tartott a helyszínen. A menetben szélsőjobboldali fociultrák, újpestiek, ferencvárosiak is felvonultak, és az elkövetők roma származását hangoztatták. Az Országos Roma Önkormányzat székházához, majd a verekedés színhelyéhez is elvonultak – írja a Hvg.hu.

„Igenis van cigánybűnözés!”

– ezt skandálta a menet.

Wintermantel Zsolt, Újpest volt fideszes polgármestere azonban megvédte közösségi oldalán az akciót, és hiányolta Karácsony Gergely főpolgármester felszólalását a tragédia témájában.

„A főpolgármester az elmúlt napokban megemlékezett sínekre tévedt kacsákról, talált rókáról, vagy kukába dobott kiscicákról, a két fiatal halálával kapcsolatban pedig ismét csak egy jó nácizásra futotta” – írja a volt polgármester.

A főpolgármester valóban nem tett ki más állásfoglalást közösségi oldalára a szörnyű tragédiáról ezidáig. Karácsony megszólalását az ügyben a Jobbik is hiányolta. Ahogy Orbán Viktor miniszterelnökét is.

Egészen más véleményt fogalamzott meg Karácsony állásfoglalásával kapcsolatban az Országos Roma Önkormányzat. Ők megköszönték a főpolgármester szavait.

A Mi Hazánk Mozgalom rendezvényét a rendőrség nem engedélyezte, azonban a vonulás útvonalát lezárta a közforgalom elől, és néhány igazoltatáson kívül nem történt rendőri intézkedés.

Legnépszerűbb cikkeink