Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán kormányrendeletben engedte meg a Tankcsapdának, hogy autós koncerteket tartson a hétvégén

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

A rockbanda a Petőfi Rádióban jelentette be, hogy két autós koncertet tartanának a hétvégén. Szerdán született is egy ezt engedélyező kormányrendelet, a miniszterelnök aláírásával.

A Tankcsapda pénteken már koncertezhet Debrecenben, szombaton pedig Székesfehérváron is, írja az ATV.hu. Egy friss kormányrendelettel Orbán Viktor ugyanis a hétvégére engedélyezte az “autós koncerteket” május 29-től május 31-ig.

A járvány miatti veszélyhelyzet még tart, de a kormány szerdai döntése szerint meccseket, szabadtéri színházi előadásokat, kulturális eseményeket már lehet tartani. Zenei fesztiválokat, koncerteket, azonban még nem, ez alól a szabadtéri események sem kivételek.

Az autós koncertek esetében azonban kivételt tettek, erre a hétvégére – ez a műfaj eddig Magyarországon nem létezett.

A Tankcsapda azonban május közepén a Petőfi Rádió reggeli műsorában jelentette be, hogy a MOL-lal együttműködve május 29-én Debrecenben, május 30-án pedig Székesfehérváron tartanak „autós élő dalpremiert”. Egy olyan eseményre kell tehát készülni, amelynek keretében a közönség kocsikban ülve nézheti, ahogy a színpadon zenélnek hasonlóképpen, mint egy autósmoziban.

Legnépszerűbb cikkeink