Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Két bűnözőbanda csapott össze a Deák téren, a kettős gyilkossággal egy 18 éves fiút gyanúsítanak

Létrehozva:

A bandatagok nagy részének már volt dolga a rendőrséggel – kábítószer és garázdaság miatt. A gyanúsított születésnapját ünnepelték.

„Ez egy elég brutális történet”

– jegyezte meg Gál Sándor alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitány Életvédelmi Osztályának vezetője a pénteken hajnali esetről tartott sajtótájékoztatón. Elmondása szerint két budapesti társaság verekedett össze. Nem ismerték egymást, más okból voltak a helyszínen. Az indítékokról még nem tudni, de folyik a nyomozás, jelen pillanatban is zajlanak a kihallgatások.

A gyilkossággal gyanúsított fiú most érte el felnőttkort, ő több szúrással halálra késelt a rivális csoportból két embert, aztán elfutott. Az áldozatok egyike 16, másikuk A kést eldobta, azt a rendőrök a Paulay Ede utcában találták meg. A férfit később elfogták, egyébként csütörtök éjszaka ő ünnepelte a 18. születésnapját. Két embert felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítanak, mivel tudták, hogy az elkövetőnél kés van. Pár órával korábban ők adták azt neki.

A verekedésben tízen vettek részt, 16 és 23 év közötti fiúk és fiatal férfiak, 90 százalékuknak van rendőrségi múltja, így az elkövetőnek is.

Főleg kábítószerrel való visszaélésről és garázdaság jellegű cselekményekről van szó.

A helyszínen volt három lány is, ők a két tábort próbálták szétválasztani, de a rendőrség a kamerafelvételek és a tanúvallomások alapján jelenleg vizsgálja azt is, hogy kinek mi volt a szerepe a verekedésben.

Megöltek két férfit egy verekedés során az V. kerületben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói tíz percen belül elfogták a bűncselekmény elkövetőjét.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrség még kora délelőtt bejelentette, hogy a feltételezett elkövetőt elfogták. A BRFK a 18 éves budapesti Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.

Legnépszerűbb cikkeink