Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mától megtarthatók a szabadtéri rendezvények

Létrehozva:

De csak feltételekkel!

Az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint újra meg lehet tartani a szabadtéri rendezvényeket – írja a 24.hu. Ez vonatkozik minden olyan sportrendezvényre, színházi előadásra, mozira, cirkuszra vagy muzeális képzőművészeti kiállításra, amit intézményen kívül tartanak meg. A rendelet szerint minden oldalról fallal körülhatárolt területen, az időjárás viszontagságaitól védett, tehát például sátorral fedett, vagy részben fedett helyen lehet megtartani.

Nem zárt zenés, táncos rendezvényen még mindig tilos tartózkodni. Ebbe beletartozik a fesztivál, könnyűzenei koncert, távház diszkó, és a rockklub.

A sportrendezvényeken – a páholy kivételével – a nézők csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, tehát két ember között három üres széket kell hagyni. Közvetlen egymás melletti ülőhelyeket sem szabad kiadni, a távolságokra ott is figyelni kell.

A nézőknek minden szabadtéri rendezvényen kötelességük tartani a védőtávolságot. Ha valaki ezt megszegi, akkor a rendezvényszervező eltávolíthatják a helyszínről.

Legnépszerűbb cikkeink