Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ismét magas a fertőzöttek száma Dél-Koreában

Létrehozva:

Fotó: Ed JONES / AFP

Az országvezetés visszahozhatja a korábban feloldott korlátozásokat.

Csütörtökön újabb 79 fertőzöttet találtak Dél-Koreában, közülük 67-en Szöulban laknak, ahol az 51 milliós lakosság közel fele él – írja a 24.hu. Az országban az elmúlt 53 napban nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma.

A hatóságok nehezen tudják lekövetni a vírus útját, ezért éberségre intették az embereket, ugyanis csak így lehet elkerülni a koronavírus-járvány második hullámának kitörését.

Park Neung-hoo egészségügyi miniszter arra kérte a fővárosban és az agglomerációban élőket, hogy kerüljék az összejöveteleket, illetve felszólította a munkaadókat, hogy a beteg alkalmazottakat ne dolgoztassák. Ez azért fontos, mert a fertőzés leginkább a munkahelyeken, iskolákban és a karaokebárokban terjed.

A WHO szerint az országokban az óvatlan és túl gyors korlátozásfeloldások miatt betörhet a második hullám, ezt igazolja a Dél-Koreai eset is. Ott ugyanis áprilisban a bárokat és az éttermeket is látogathatóvá tették, az emberek pedig valósággal ellepték ezeket a helyeket. E miatt most a korlátozások visszavezetésére is szükség lehet az országban.

Legnépszerűbb cikkeink