Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

850 alkalmazottat küldött el Mészáros hoteles cége, pedig 17 milliárdos támogatást kaptak

Létrehozva:

Összesen 17,7 milliárd forintot nyertek a Kisfaludy-program keretében, mégis lapátra tette az embereket. Egy névtelenséget kérő hoteligazgató maffiát emleget.

20 milliárd helyett összesen 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást osztott szét a Magyar Turisztikai Szövetség a szállodaiparban – írta meg korábban a Pesti Hírlap. Kisfaludy-program nyertesei között van Mészáros Lőrinc érdekeltségei közé tartozó Hunguest Hotels, ami összesen 17,7 milliárd forintot nyert.

A Népszava viszont azt írja, hogy a támogatás előtt 850 embert rúgtak ki a koronavírus-járvány okozta krízisre hivatkozva – konkrét szám nélkül ezt mi is megírtuk korábban.

„Egy jól körülhatárolható érdekkör milliárdos szállodafejlesztési támogatásokat kap, és számukra az sem volt pályázati feltétel, hogy cserébe ne bocsássanak el munkavállalókat. Eközben mi hetek óta hiába várjuk a rövidített munkaidőre kérhető állami bértámogatási igényünk elbírálását, hogy minél több kollégánknak megőrizzük a munkahelyét” – nyilatkozta a lapnak egy szállodaigazgató.

A Kisfaludy-programra még a járvány előtt lehetett jelentkezni és akkor még nem volt kikötve, hogy a cég nem bocsáthat el embereket. Később a járvány miatt emelték meg az összegeket, de a pályázati feltételeken ekkor sem változtattak, ezért elküldhette el Mészáros cége a munkavállalói felét, ami a 2018-as cégadatok szerint 700 milliós spórolást jelent.

Legnépszerűbb cikkeink