Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Fizetősek lettek a szabadstrandoknak járó forrásból felújított fonyódi strandok

Létrehozva:

Fonyód összesen 107 millió forint állami támogatást nyert el két szabadstrandjának felújítására. Azonban a felújítás után a fizetőssé váltak a 24.hu szerint, annak ellenére, hogy Hidvégi József polgármester korábban kijelentette, nem lesznek. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség csaknem 3 milliárd forintos fejlesztési keretet kapott tavaly az államtól a balatoni szabadstrandok fejlesztésére. Fonyód öt szabadstrandjára összesen 450 millió forint támogatást kapott az MTÜ-től, írja a 24.hu.

Az idei szezonra viszont a Bélatelepi és a Városi strandot is fizetőssé tette az önkormányzat. Pedig tavaly a város fideszes polgármestere, Hidvégi József még azt mondta:

Nyilván vannak olyan elemek, mint például az újabb Wibit élménypark a Bélatelepi strandon, amelyekért fizetni kell majd, de a többi fejlesztési elem nem lesz fizetős.

A Városi strandon tavaly a már meglévő 300 négyzetméteres épületet újították fel, ahol baba-mama szobát, gyermekfoglalkoztatót és beltéri játszóházat alakítottak ki, de játszóteret is létrehoztak, valamint felújították a vizesblokkot. A Bélatelepi strandon a vízi kalandpark mellett szintén felújították a vizesblokkot, illetve játszóteret alakítottak ki.

A két strand fizetőssé tételével kapcsolatban a lap kereste a polgármestert, de Hidvégi József nem indokolta a változtatás okait, arra sem válaszolt, hogy vissza kell-e majd fizetniük az állami támogatást, mivel azt szabadstrand-felújítására vették fel.

Utóbbi kérdéssel a turisztikai ügynökséget is megkereste a portál, de válaszukból csupán annyi derült ki, hogy az önkormányzat nekik még nem jelezte, hogy a strandok fizetősek lesznek. „Amennyiben a kedvezményezett részéről hivatalos változásbejelentés érkezik be, a szabályok szerint fogunk eljárni ebben” – írták.

2020-ban 67 balatoni strand felújítása kapott állami támogatást. Fonyódon a Városi strandnak 70 millió forint, míg a Bélatelepi strandnak 37 millió jutott. A város további négy strandja is kapott kisebb összegű támogatást a felújításhoz.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink