Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Federer reméli, sosem fognak teniszezni üres lelátók előtt

Létrehozva:

fotó: flickr

Addig kell szerinte várni, amíg a nézők egy része visszajöhet a nézőtérre. De az még sokára lesz, addig nincs is kedve edzeni.

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerpihenő alatt nincs kedve edzeni a svájciak élő legenda teniszezőjének, Roger Federernek, írja az MTI. A 38 éves, hússzoros Grand Slam-tornagyőztes játékos úgy véli, most fontosabb, hogy kipihenje, utolérje magát.

„Őszintén szólva, nem látom értelmét az edzésnek, ugyanis még nagyon sok idő eltelik, amíg újra versenyezhetünk” – fogalmazott Federer abban a nyilvános, online csevegésben, amelyben a hozzá hasonlóan volt világelső, háromszoros Roland Garros-bajnok Gustavo Kuerten volt a beszélgetőpartnere. „Fizikailag jól érzem magam” – jelentette ki a svájci teniszező, aki elárulta, hogy 2016-os térdműtéte óta nem volt otthon öt hétnél hosszabb ideig.

„Fontos, hogy most töltődjek. Ha majd tudjuk, hogy hamarosan újra játszhatunk, ha lesz cél, akkor ismét szuper motivált leszek” – fogalmazott. Beszélt arról is, hogy az esetleges nézők nélküli tornákkal nem nagyon tud mit kezdeni, nem tudja elképzelni a játékot az üres stadionokban. „Remélem, ez soha nem is fog megtörténni” – jelentette ki.

Szerinte a visszatéréssel várni kell a megfelelő pillanatig, addig, amíg legalább a harmada vagy a fele megtelhet a lelátóknak. A koronavírus-járvány miatt legalább július végéig nem rendez tornákat a férfi versenyeket szervező ATP. Federer két idei nagy célja közül a wimbledoni bajnokságot törölték, a tokiói olimpiát pedig egy évvel elhalasztották.

Legnépszerűbb cikkeink