Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Új adatbázissal segíti az állam a munkakeresést

Létrehozva:

Az állami cégek munkaerőigényét méri fel a kormány, hogy ezzel segítse a munkahely keresőket.

A járványhelyzet ellenére munkaerőhiány van egyes állami vállalatoknál, de nincs nagyobb toborzási kampány. A Magyar Nemzet értesülései szerint ezért egy olyan folyamatosan frissülő adatbázist akarnak létrehozni, ahol nyomon lehet követi, hogy például a Volánnál, a Magyar Postánál vagy az állami fenntartású vízműveknél milyen pozícióra, hány embert keresnek.

A lap megkereste a Liga Szakszervezetet, aminek elnöke Mészáros Melinda elmondta, „hogy a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumán már jelezték a kormány képviselőinek, hogy szükség lenne egy, az állami vállalatok pontos, naprakész munkaerőigényét mutató adatbázisra”. A vállalatok létszámigényének felmérését már elkezdték, eddig több mint hatvan cég adatai állnak rendelkezésre.

Az állami cégeknél a munkaerőigény azért maradt meg, mert az egyébként is alacsony létszám mellett a korfa elöregedő, tehát sokan már közel vannak a nyugdíjhoz. Viszont a cégek óvatosak, mivel a szigorú korlátozások miatt a jelenlegi létszám is elég volt, és mert a vírus az egyes pozíciók betöltését igénylő képzéseket is korlátozta.

Legnépszerűbb cikkeink