Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kétszáz óra munkáért 100 ezres fizetés a Szent János fertőző osztályán

Létrehozva:

Elkeseredtek a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók, pluszpénz helyett siralmas összeget kaptak – nem kapták meg az ígért emelt bért. A kórház az emelt pénzeket a jövő hónapra ígéri. 

Kővé dermedt a fizetése láttán az az ápoló, aki a 24.hu-nak nyilatkozott. A Szent János Kórház alig több, mint 100 ezer forintos összeget utalt ki, úgy, hogy több mint kétszáz órát dolgozott a koronavírussal fertőzött betegek között. Az ápoló azért lepődött meg ennyire, mert számított az ígért 180 százalékos bére, de azt nem kapták meg. A lap úgy tudja, hogy az osztályon dolgozók fizetése 109 és 150 ezer forint között mozog.

A lapnak nyilatkozó ápolót két hét karanténra is küldték márciusban. Akkor szinte minden ápolót és orvost erre köteleztek arról az osztályról, volt, aki hazamehetett és az otthonában, de akadt olyan is, akit a Kútvölgyi Kórházban különítettek el 14 napra. Az ápolónőnek azt mondták, hogy 100 százalékos táppénz jár az önhibáján kívüli helyzetért, ami az áprilisi utalásban meg is jelent.

A májusi utaláskor derült ki, hogy nem 100, hanem csak 60 százalék jár nekik, így a különbözetet a bérből le is vonták. Érdeklődésére, hogy miért nem kapta meg a pótlékokat és a túlórapénzt, azt a választ kapta a kórháztól, hogy a következő havi fizetésével utalják majd, utólag, ahogy az ígért 180 százalékos fizetést is.

(Képünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink