Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Bajcsy kórház főigazgatója szerint politikai okokból támadják őket

Létrehozva:

Összehangolt támadással próbálja az ellenzék a saját tehetetlenségét a Bajcsy-Zsilinszky Kórházra kenni, mondja annak főigazgatója a Magyar Nemzetnek. 

Egy hete tartó összehangolt támadássorozatot indított az ellenzék és az őt kiszolgáló lakájmédia Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen, kezdi cikkét a Magyar Nemzet, utalva arra, hogy egyrészt a parlamentben is ülést tartott volna a kórház ügyeiről a Népjóléti bizottság, amire a fideszes képviselők nem mentek el, másrészt Kásler Miklós is elismerte, 24 dolgozó fertőződött meg a kórházban, harmadrészt olyan információk láttak napvilágot, hogy minden harmadik koronavírusos beteg meghal az intézményben.

A Magyar Nemzetnek a kórház főigazgatója, Bodnár Attila adott interjút. A kórház ellátási területéhez tartozik a Pesti úti idősek otthona – amelynek vezetője tegnap nyugdíjazását kérte a folyamatos támadások miatt – szerinte Karácsony Gergely és az ellenzék a saját tehetetlenségét hárítja rá a Bajcsy kórházra.

Szerinte hozzájuk került az összes súlyos koronás beteg a Pesti úti otthonból, ezért magas az elhunytak száma és aránya. „Nem lenne szabad ilyet tenni, hiszen egy jó hírű egészségügyi intézményről beszélünk, amely nem azért van, hogy a politika eszközeként szerepeljen, hanem azért, hogy betegeket gyógyítson.”

Megvizsgálták a Pesti úti intézményből érkező betegek állapotát is, 100 véletlenszerűen kiválasztott beteget néztek meg, „a száz idős ember közül 97-en kiszáradva vagy mérsékelten kiszáradva érkeztek, 88-an voltak alultápláltak, ebből 27-en csontsoványra fogytak, a páciensek közel felénél pedig valamilyen fokú felfekvés, illetve izomkontraktúra volt tapasztalható”. „Ki merem jelenteni, hogy mindezért a fenntartót, Karácsony Gergelyt illeti a felelősség, ugyanis a takarékosság címén leépített dolgozói kollektíva, amely, bár erejéhez mérten igyekezett mindent megtenni, fizikailag képtelen ellátni ennyi idős gondozottat”, mondta a főigazgató.

Legnépszerűbb cikkeink