Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A János kórház megmagyarázta, miért kellett egy orvosnak 24 óra alatt 163 gyereket ellátni

Létrehozva:

Nagy felháborodást keltett a hír, hogy a budapesti János kórház gyermeksebészeti és traumatológiai osztályán vasárnap reggel nyolc és hétfő reggel nyolc óra között 163 gyermeket kellett ellátnia az ügyeletes orvosoknak. A kórház hétfőn este nyilvánosságra hozta az okokat.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, a János kórház gyereksebésze a Facebookon fakadt ki, mivel egyedüli ügyeletesként 163 gyerek járt nála egy nap alatt. Dr. Kőnig Róbert egész Észak- és Közép-Magyarország területének egyedüli ügyeletese volt. Mint az orvos írta, hatalmas tumultus volt a rendelőben, miután egyedül maradtak gyermeksebészet és gyermektraumatológiai ügyeletesként .

A gondot az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet – közölte a 24.hu megkeresésére az Észak-budai Szent János Centrumkórház.

A Centrumkórház válaszában jelezte: vasárnap reggel 8 órától hétfő reggel 8 óráig az Észak-budai Szent János Centrumkórház és a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ volt a felelős a gyermeksebészeti és gyermek traumatológiai ügyelet ellátásáért. Amíg a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet, az Országos Mentőszolgálat a János kórházba vitte az ellátásra szoruló gyerekeket – összesen huszonkettőt.

Hozzátették, hogy az ügyben vizsgálat nem indul, mivel a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül. Azt is megjegyezték végül, hogy „kollégáink kitartóan helytálltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták”.

(Kiemelt kép: illusztráció – MTI Fotó: Mohai Balázs)

Legnépszerűbb cikkeink