Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

1400-ra nőtt a gyógyultak és 462-re az elhunytak száma

Létrehozva:

Ahogy az a kormányzati koronavirus.gov.hu oldal jelentéséből kiderül, újabb koronavírusos betegeket azonosítottak be, így fertőzöttek száma 3535 nőtt hazánkban. 11 krónikus, idős beteg hunyt el, ezzel a halálozások száma 462-re emelkedett. Eddig 1400-en gyógyultak ki a koronavírusból. Az aktív fertőzöttek száma 1673, ebből 568 fő szorul kórházi ellátásra, amiből 46-an lélegeztetőgépen vannak. Az aktív fertőzöttek 45%-a, az elhunytak 62%-a budapesti.

Külön kiemelik, hogy mától a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik.
Hangsúlyozzák továbbá, hogy a védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. A cél az, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet.

Mától vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása.

A területi bontásban mutatott adatok tanúsága szerint Budapesten stagnál az aktív betegek száma, 939, ám a gyógyultakéból tudható, hogy az elmúlt 24 órában 3-an épültek fel és ugyanennyi embernél azonosították a betegséget. Ezzel szemben az ország más területein 27 új beteget regisztráltak és csupán egy gyógyultat.

Legnépszerűbb cikkeink