Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ujhelyi: Magyarország csak akkor kapjon pénzt, ha csatlakozik az Európai Ügyészséghez!

Létrehozva:

Ujhelyi István / Forrás: dr. Ujhelyi István/Facebook

Az EP-képviselő szerint azért kellene a megkötés, hogy Orbán ne hízlalhassa tovább EU-forrásokból oligarcháit és a lopakodó diktarúráját.

Írásban szólt hozzá Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő az Európai Parlament mai, a magyar jogállamiságról szóló vitájához. Először arra hívta fel a figyelmet, hogy ellentmondásos, ahogy a magyar kormány beállítja Vera Jourová uniós biztost: egyik nap az európai értékek őrzőjének tartják, máskor pedig a Sorossal közös fényképeit közlik, és az európaiság elárulójaként hivatkoznak rá.

Azt is leírta, hogy az MSZP elindított egy „Diktatúra-figyelő” alkalmazást, ami sorra veszi azokat a túlkapásokat, amelyeket a Fidesz végez a koronavírus elleni védekezés mögé bújva. Példátlannak és tűrhetetlennek nevezte, hogy rémhírterjesztésre hivatkozva ártatlan embereket állítanak elő.

Ujhelyi szerint azelőtt, hogy döntenénk a következő hétéves költségvetésről, az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz kellene kötni az uniós pénzek kifizetését. A pályázatokat független brüsszeli döntéshozók bírálnák el.

Legnépszerűbb cikkeink