Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Archív cikkek

Folyóvizes mosdóban fürödhetnek egyes, a Korányiba vitt koronavírus-gyanúsak

Létrehozva:

A 444.hu olvasója, egyben koronavírus-gyanús szerint nem volt zuhanyzó, csak mosdó, hideg vízzel abban a szobában, ahova korona-gyanús tünetei miatt négy napra be kellett költöznie. A Korányi közleménye ezt megerősíti – a kórház szerint minden szobában van „mosakodási lehetőség”.

Zuhanyzó és angol vécé nélküli szobába zárták be napokra egy koronavírus-gyanús beteget, írta hétfő délelőtt a 444.hu. A videón látszik a szoba, a pici mobilvécé, amit szerinte nem cseréltek, illetve az is, hogy a fürdőszobában egyáltalán nem volt zuhanyzó. Állítása szerint a mosdóból is csak hideg víz folyt, és 28 fokban is ment a fűtés. A 444 olvasója ezért egy szemétkukából kivette a zsákot, és azt töltötte meg vízzel, hogy meg tudjon fürödni.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ délután közleményében reagált. A Korányi kórház visszautasítja a megjelent sajtóhíreket, minden betegnek biztosított a normális mosakodás lehetősége.

Részletesebben azt írják: nem igaz az az állítás, hogy szemétkukában, hideg vízben kellene bárkinek is fürödnie a Korányi Kórházban.

Amelyik szoba nem rendelkezik külön fürdőszobával ott is biztosított a folyóvíz, és a mosakodás lehetősége. A betegek védelme érdekében a mosakodáshoz személyre szabottan fertőtleníthető mosdótálat is kapnak a folyóvizes fali mosdó mellé,

írják a közleményben.

A közlemény egyébként nem cáfolja érdemben a 444.hu állításait, hiszen a „mosakodás lehetősége” valóban, hideg vízben és csak egy mosdó által is biztosított. Azt azonban nem írják, hogy zuhanyzó is volna minden szobában.

(Nyitóképünk illusztráció)

Legnépszerűbb cikkeink