Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Meghalt 12 beteg, és 48-cal emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

Létrehozva:

Elhunyt újabb 12 idős krónikus beteg, ezzel 312 főre emelkedett az elhunytak száma. A hazánkban beazonosított fertőzöttek száma 2775 – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel.

A kormányzati portál szerint továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is – amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe – fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Jelenleg 998 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. Az oldal adatai szerint jelenleg 10 199-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 72 951.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1368 ember) és Pest megyében (375) van a legtöbb fertőzött. Ezt követi Fejér megye (271), Zala megye (103), Komárom-Esztergom megye (101), Csongrád megye (97) és Győr-Moson-Sopron megye (77). Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Legnépszerűbb cikkeink