Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az IKEA sem vár túl sokat a járvány tetőzése után, május 5-én már nyitnak is a magyar áruházai

Létrehozva:

Az Örs vezér téri IKEA / Fotó: Globetrotter19/Wikipedia

A népszerű svéd lakberendezési áruház üzletei 47 napon keresztül tartottak zárva, de ahogy ígérik, csak a kormányzati előírásoknak megfelelően, minden nap 9:00 és 15:00 között fogadják majd a vásárlókat.

Az áruházak több pontjára helyeznek ki kézfertőtlenítőt, de be kell majd tartani a 2 méteres kötelező távolságot is, az egyszerre az áruházban tartózkodók számát pedig 500 főben fogják maximalizálni. Kötelező lesz a szájmaszk viselése, valamint az IKEA az érintésmentes fizetési módokat részesíti majd előnyben.

De mielőtt tovább mennénk, hadd emlékeztessük önöket az óvatosságra, és arra, hogy ha csupán svéd húsgolyókra vágynának, akkor azt otthon is elő tudják állítani, méghozzá hivatalos forrásból származó receptúra alapján:

Az Ikea nyilvánosságra hozta a svéd húsgolyók összeszerelési útmutatóját

„Bålls at höme” – kelleni fog liszt, csak szólunk, meg egy csomó minden más, és még pár dolog, de az útmutató alapján egyszerűnek tűnik. Hozzávalók a húsgolyókhoz: 500 g darált marhahús 250 g darált sertéshús 1 fej apróra vágott vöröshagyma 1 gerezd zúzott fokhagyma 100 g zsemlemorzsa 1 db tojás 5 evőkanál tej só bors Hozzávalók […]

A fentieken túl az alábbi biztonsági intézkedéseket vezetik majd be:

  • Az épületek gyakoribb szellőztetése, illetve a gyakran érintett területek, a bevásárlókocsik és kosarak fertőtlenítése lép életbe.
  • A kóstoltatás, illetve a helyszínen történő ételfogyasztás továbbra is szünetel.
  • A Játszóház, illetve a vásárlói Étterem továbbra is zárva tart.
  • A vásárlók nem használhatják a sárga FRAKTA táskákat az áruházakban. Az IKEA ehelyett két lehetőséget javasol: használják a bevásárlókocsikat, vagy vegyenek el egy kék FRAKTA táskát, tegyék abba a kiválasztott termékeket, és a kasszánál azokkal együtt vásárolják meg a táskát is.
  • A padlózat mindennapos vizes takarítása, különös tekintettel a kasszaterületre és a PIN-terminálokra, szintén kiemelten fontos.

Legnépszerűbb cikkeink