Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az Ikea nyilvánosságra hozta a svéd húsgolyók összeszerelési útmutatóját

Létrehozva:

A svéd húsgolyók összeszerelési útmutatója / Forrás: Ikea

„Bålls at höme” – kelleni fog liszt, csak szólunk, meg egy csomó minden más, és még pár dolog, de az útmutató alapján egyszerűnek tűnik.

Hozzávalók a húsgolyókhoz:

  • 500 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál tej
  • bors

Hozzávalók a szószhoz:

  • olaj
  • 40 g vaj
  • 40 g liszt
  • 150 ml zöldségleves alaplé
  • 150 ml marhahúsleves alaplé
  • 150 ml tejszín
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál dijoni mustár

A húsgolyók elkészítése:

1. Összekeverjük a darált marha- és sertéshúst, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, és alaposan összegyúrjuk, hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, és jól átkeverjük, így:

 

2. A masszából golyókat formázunk. Ha kész, letakarva betesszük őket a hűtőbe, állni hagyjuk minimum 2 órát, így:

3. Ha letelt a 2 óra, serpenyőben olajat melegítünk, a hűtőből kivesszük, és barnára sütjük a golyócskákat, így:

4. Ha a golyók külseje már barna, kivesszük őket az olajból, tűzálló edénybe tesszük, lefedjük, és 180 °C-os sütőben további 30 percig sütjük, így:

A szósz elkészítése:

5. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, a lisztet hozzákeverjük, és két percig pirítjuk, ráöntjük mind a két alaplét és kevergetjük, így:

6. Végül jön rá a tejszín, a szójaszósz és a dijoni mustár; összekeverjük, felforraljuk, és hagyjuk, hogy a szósz besűrűsödjön,

a köret legyen,
mondjuk,
sült krumpli,
jó étvágyat,
így:

Legnépszerűbb cikkeink