Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Már biztos: megtartják a velencei filmfesztivált

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia

Maszkokkal, távolságtartással és kevesebb amerikai sztárvendéggel, de szeptemberben megtartják a velencei filmfesztivált. Az sem kizárt, hogy a cannes-i filmfesztivállal együttműködve jön létre az esemény.

A szervezők kitartanak a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál eredeti dátuma mellett, ami azt jelenti, hogy szeptember 2. és 12. között számíthat rá a nagyérdemű. Az idei viszont más lesz mint a többi, ugyanis a biztonsági előírások – azaz maszk és kötelező távolságtartás – mellett a digitális programokra és az online sajtókonferenciákra is nagyobb hangsúlyt fektetnek majd.

Alberto Barbera fesztiváligazgató szerint a közönség létszámát is csökkentik, és kevesebb amerikai sztárvendéget hívnak majd az eseményre. Az igazgató arról is beszélt, hogy idén nagyobb hangsúlyt kapnak az olasz filmek, hiszen ezek alkotói és sztárjai könnyebben tudnak részt venni a fesztiválon, de arra készülnek, hogy sok európai filmes és színész is jelen lesz. Viszont hogy megmaradjon a fesztivál hangulata, a vörösszőnyeges bevonulás és a személyes interjúk készítése nem marad el, és ahogy januárban bejelentették a nemzetközi zsűri elnöke idén Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz.

Barbera lehetségesnek tartja, hogy együttműködjenek az elmaradt cannes-i filmfesztivállal, ezzel is ki tudnák mutatni a nehéz helyzetbe került filmes szakma felé a szolidaritást, de hozzátette, hogy egyelőre még nem tárgyaltak konkrétumokról a másik filmfesztivál rendezőivel.

Legnépszerűbb cikkeink