Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Koronavírusosokra leltek a Nyírő Gyula Kórházban

Létrehozva:

Koronavírusos az egyik tüdőgyulladással kezelt beteg, két további páciensnek a tesztje lett pozitív, emiatt zárlatot rendeltek el a krónikus belosztályon, amely 20-nál is több beteget és a dolgozókat is érinti. Március 9. óta látogatási tilalom van érvényben. 

Egészségügyi zárlat alá került több mint húsz, még ott lévő beteggel együtt a Nyírő Gyula Kórház teljes krónikus belosztálya, miután az egyik, tüdőgyulladással kezelt páciensről kiderült, hogy koronavírusos, majd a kórteremben mellette fekvő további két beteg vírustesztje is pozitív lett – értesült a hvg.hu.

A lap információi szerint hétfőn az osztályon fekvő további húsz beteget is letesztelték, az ő tesztjeik eredménye még nem ismert, kedd délelőtt derül ki. Akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, azt továbbküldik valamely járványkórházba, a többieket pedig 14 napig megfigyelés alatt tartják. Azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik érintkeztek velük, 14 napos házi karanténba kellett vonulniuk.

A hvg.hu kórházi forrása szerint az osztály lezárása nem okoz fennakadást az intézmény működésében, mert az aktív belgyógyászati osztályok nem érintettek a fertőzésben, zavartalanul működnek, a krónikus osztály kiürítése pedig – Kásler Miklós erőforrás-miniszter másfél héttel ezelőtti utasításának megfelelően – már folyamatban volt.

A lap összesítése alapján eddig az első számú járványkórház, a fővárosi Szent László Kórház mellett a János-kórház több részlegén is volt már ilyen eset az utóbbi hetekben, de előfordult már a szintén budapesti Bajcsy, a Szent Imre, a Jahn Ferenc és az Uzsoki Utcai Kórházban, továbbá a pécsi megyei kórházban.

Legnépszerűbb cikkeink