Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kötelező ágyfelszabadítás: újszülöttek ellátása került veszélybe, az osztályvezető ellenállása megálljt parancsolt

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Komoly kritikát fogalmazott meg a Szent Margit kórház osztályvezető főorvosa a kötelező ágyfelszabadítással kapcsolatban. Álláspontja szerint a kezelések elmaradása veszélyezteti az „újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát”. Kiállása sikerre vezetett. 

„Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az Emmi utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget. A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent. A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, melyet a korszerű, komplex kivizsgálás, és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez” – írta Facebook-oldalán Prof. dr. Berényi Marianne, a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológiai osztályának osztályvezető főorvosa.

Security Check Required

No Description

A kritizált intézkedés hátterében a kórházi ágyak kötelező felszabadítása áll. A posztot két óra leforgása alatt mintegy 1300-an osztották meg, a közfelháborodás, úgy látszik, megtette a hatását. Berényi így mondott köszönetet a támogatásért:

Security Check Required

No Description

 

Legnépszerűbb cikkeink