Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elárulta az RTL Klub, miért törölték a sorozatokat

Létrehozva:

Fotó: RTL Klub

Múlt hét szombaton indult A Tanár című sorozat 3. évada, de egy rész után levette műsoráról a csatorna, és ugyanígy járt a vasárnap startolt Apatigris is. Megszólalt Scherer Péter és az RTL Klub is.

Külföldön egyre több kereskedelmi csatorna veszi le műsoráról a szórakoztató tartalmakat, több sorozat az évad kellős közepén maradt félbe. A jelenség már hazánkban is megjelent: az RTL Klub a hétvégén két, saját gyártású sorozatának sugárzásával állt le. „A kereskedelmi tévék a reklámból élnek és a koronavírus-járvánnyal nem csak az emberek betegedtek le, a gazdaság is letérdelt. Ennek megfelelően jelentősen lecsökkent a hirdetések száma a kereskedelmi médiában” – mondta lapunknak Scherer Péter, az Apatigris főszereplője. Elmondta: egész évadot forgattak, az utolsó hangfelvételeket, utószinkronokat kb. három hete küldte el az utolsó, nyolcadik részhez.

Új, aktuális tartalmaknak adják a helyet

A csatorna thriller-sorozata, a Mellékhatás továbbra is képernyőn marad, a Barátok közt, a Drága örökösök és a Bátrak földje is. Ahogy az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, „három vadonatúj tartalom indul el, a pillanatnyi helyzetre reagálva, melyek a most aktuális problémákkal és történésekkel foglalkoznak. A Made in Karantén egy speciális, humorban bővelkedő tehetségkutató műsor, a Maradj haza magadnak egy vicces reality sorozat, a Segítség! Itthon vagyok! pedig egy sitcom, egészen elképesztően fantasztikus szereplőgárdával, méghozzá A mi kis falunk alkotóitól. Ezeknek a műsoroknak adja át a helyét a két sorozat, melyek nagy sikerrel indultak és amelyek időtállóak, így kicsit később is nagy érdeklődésre tarthatnak majd számot.”

Scherer szerint a költségvetés miatt veszik át más műsorok az Apatigris és A Tanár helyét. A saját gyártású sorozatok iszonyú drágák, és ahhoz, hogy megérje leforgatni őket, szükség van arra a bevételre, amit a televíziós vetítés hoz. Ugyanakkor sem A Tanár, sem az Apatigris nem lett – sorozatos kifejezéssel élve – „elkaszálva”, hiszen legkorábban ősszel már képernyőn lehet a két sorozat. Miként Scherer mondta: „Az RTL Klub már legyártotta ezt a sorozatot, tulajdonképpen megelőlegezte a sorozatnak a bizalmat, hogy majd jó számokkal, jó hirdetői részvétellel vissza fogja hozni az árát, ami a televízió működésének alapfeltétele. De jelenleg a hirdetői bevételt nagyon minimálisan lehet realizálni. Ezért döntöttek úgy, hogy majd akkor vetítik le az Apatigrist és A Tanár című sorozat 3. évadát is, amikor az élet visszatér a normális kerékvágásba.”

Átköltözni az internetre

Kérdésünkre, hogy a kialakult helyzetben miért adták le mégis A Tanár és az Apatigris első részét, az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától azt az információt kaptuk, hogy bár az új sorozatok alkotói gyorsan reagáltak, így is időbe telt az átállás, viszont mindkét széria szép nézettséget hozott, és az RTL Magyarország mindkettőt elérhetővé teszi prémium felületén, a RTL Most+-on, amihez mindenki hozzáfér, akinek van internet, valamint televíziós előfizetése. Akik tehát most nem csak az első részt szeretnék megtekinteni A Tanár 3. évadából és az Apatigrisből, ott követhetik nyomon, jóval az előtt, hogy adásba kerülne.

Legnépszerűbb cikkeink