Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Nem bírják a tempót, muszáj tömegesen temetni New Yorkban

Létrehozva:

Rekordokat dönt egyre-másra a halottak száma New Yorkban. A koronavírus-fertőzésben elhunytakat jobb híján tömegsírokba temetik el.

Egyre drámaibb a helyzet az USA-ban, a számokról már korábban beszámoltunk. Most drónfelvétel készült arról, ahogy egymás mellé rakják a koporsókat, majd betemetik azokat. A BBC oldalán közzétett videón jól látszik, hogy a temetést intéző emberek is védőruhában vannak. A temetést a New York központjától távolabb eső Hart-szigeten végzik, ahol már 150 éve csinálnak temetéseket olyan embereknek, akiknek nem voltak hozzátartozóik, vagy azoknak, akik családtagjainak nem volt pénzük kifizetni egy temetést.

A szigeten eddig csak naponta egyszer temettek, egy alkalommal 25 embert. Mára már heti öt alkalommal van szükség temetésekre a halottak folyamatosan növekvő száma miatt.

Ezen a helyen eddig a Rikers-szigeten lévő börtön rabjai temettek, de a megnövekedett igény miatt már vállalkozók is részt vesznek ebben.

Az eddig nem tisztázott, hogy a most elhunytak közül hányan voltak olyanok, akiknek nincsenek családtagjaik, vagy ha vannak is, nem tudták volna vállalni a költségeket. A városnak viszont meg kellett gyorsítania a temetéseket, ugyanis a hullaházak így is folyamatosan telítettek, és a magas halálozási szám miatt szükség van a helyekre.

Legnépszerűbb cikkeink