Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Ítéletidő tombol az USA-ban

Létrehozva:

Északon heves hóviharok, délen tornádók is kialakulhatnak. Az Egyesült Államokban a viharok miatt több mint 1900 járatot kellett törölni.

Az ABC News jelentése szerint pénteken több mint 1900 járatot kellett törölni az Egyesült Államokban a közlekedési zavarokat okozó téli viharok miatt – írta meg a hvg.hu.

Az északi hat állam – Nebraska, Iowa, Illinois, Wisconsin, Indiana és Michigan – figyelmeztetést kapott a meteorológusoktól, mert várhatóan a havazás erős széllel kísérve lepi majd be azokat. A Nagy-tavak környéki nagyvárosokban akár 15-30 centiméter havat is várhatnak.

Az Illinoisi utakat már beborította a hó és a látási viszonyok is romlottak. Az O’Hare repülőtéren már több mint 650 járatot töröltek.

Több államban viharokra, jégesőre kell számítani, az érintett államok Mississippitől Észak-Karolináig terjednek, előbbiekben tornádóval is lehet számolni.

Észak-Karolinától egészen Massachusettsig árvízvédelmi készültséget rendeltek el, mivel az egyes területeken rövid idő alatt 3-8 centiméternyi eső várható.

(Kiemelt kép: Hóvihar, Egyesült Államok, Illinois. Fotó: Michael Jouanneau / APJ / Hans Lucas / AFP)

Legnépszerűbb cikkeink