Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Számos város korlátozásokkal készül a húsvétra

Létrehozva:

Fotó: Batomi / Wikipedia

Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések – köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas – vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre – írja az MTI.

  • Szentendrét húsvétkor lezárják a turisták előtt, mivel az elmúlt hetek tapasztalatai azt mutatták, hogy a kijárási korlátozás ellenére autós turisták tömegei keresik fel hétvégenként a település belvárosát és a Duna-partot.
  • Tokaj összes parkolóját lezárják a járványveszély miatt a húsvéti és az azt követő hétvégékre.
  • Velence önkormányzata a múlt hétvégi tapasztalatok alapján szerda délutántól korlátozza a parkolást a városban.
  • A pécsiek kedvelt kirándulóhelyén, a Mecsek hegyei között lévő Orfűn már korábban bezárták a település látnivalóit, és polgárőrökkel segítenek megakadályozni a malomvölgyi tavak környékén sétáló, kiránduló emberek csoportosulását.

„Az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat” – olvasható a tihanyi polgármester felhívásában.

Legnépszerűbb cikkeink