Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Biztatásnak vették a fővárosiak az ingyenes parkolást

Létrehozva:

Az ingyenes parkolásra rossz választ adnak a fővárosiak, ahol amúgy is túlságosan felbátorodtak az emberek a jó idő láttán, hangzott el az Operatív Törzs napi tájékoztatóján. Ez akár szigorítást is hozhat.

Akár szigorítást is elrendelhetnek a fővárosban a járványügyi szabályok terén, mert a fővárosiak rosszul reagáltak mind a jó időre, mind az ingyenes parkolásra, hangzott el az Operatív Törzs (OT) szokásos napi tájékoztatóján. Kiss Róbert arról beszélt, hogy szombathoz képest vasárnap duplájára nőtt a kijárási korlátozások miatt meghozott intézkedések száma, 614 ilyen volt Budapesten. Úgy fogalmazott, a parkolás ingyenessége „örömteli hír”, de ezzel nem a közterületekre akarják hívni az embereket, ez csak a munkába menőknek könnyítés.

Müller Cecília országos tisztifőorvos is azt mondta, Budapest és Pest megye kiemelten fertőzött, az ingyenes parkolás bevezetésével azt tapasztalják, hogy megnőtt az autóforgalom, az emberek szabadságként értelmezik az ingyenes parkolási lehetőséget, ez nem jó válasz.

Folyamatosan szállítják ki az egészségügyi alapellátásba a védőeszközöket, 522 ezer maszk már kiment, és egyfolytában pótolják a készleteket. Fontos, hogy a szociális intézményekben is legyen meg a szükséges eszköz, mondta el a tisztifőorvos.

Szóba került a New York Times (NYT) cikke is; az amerikai lap arról írt, hogy az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a WHO magyarországi képviselője állítólag egy jelentésben arról írt, már egy hónapja a tömeges megfertőződések szakaszában tart a járvány, holott az OT szerint még csak a csoportos szakaszban vagyunk. Müller Cecília erre úgy reagált, hogy a WHO vezetőjével szakmai kapcsolatban van, nehéz elhinni, hogy ő hazudna bárkinek is, a NYT pedig inkább foglalkozzon a saját, amerikai problémáikkal, a magyar ügyeket bízza a magyarokra.

Szerdán derül ki, hogy változik, ha változik a korlátozások köre.

Elhangzott, hogy itthon is elindult az a gyógyítási módszer, hogy a kigyógyult betegek vérplazmáját leveszik, és ezzel immunizálnak betegeket, a gyógyultak vérében található antitestek segítségével.

Ne szaunázzunk csoportosan, a vírus kiirtására nem alkalmas a szauna. Hangulatjavításra használható az egyedi szaunázás, ha valakinek esetleg van ilyen az otthonában. A vírus cigarettafüsttel nem terjed, de a tisztifőorvos senkinek nem ajánlja a dohányzást.

55 mentőautó végzi a mintavételt országosan, ezek többletkocsik, nem a rendes betegellátásból lettek elvonva.

Rossz hírek érkeztek a Pesti út, illetve zuglói idősek otthonából: jelenleg is folynak a vizsgálatok ezekben az intézményekben, újabb pozitív esetek is vannak, még nincs végleges adat. Aki pozitív eredményt adott, de nincsenek tünetei, őt csak elkülönítik, nem kerül kórházba.

Legnépszerűbb cikkeink