Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Korunk hőse

Létrehozva:

Előre szólok, nem Niedermüller Péter, az „erejében” egyre inkább bízó Demokratikus Koalíció fénylő csillaga kerül terítékre, noha megérdemelné: nincs megszólalása, amelyből ne kerekednének mókás polémiák. Alig tűntek el a horizontról a keresztény heteró férfiak, máris előugrott a sarok mögül a jó nevű Metál Zoltán, a taxisok szószólója, amiatt emelve szót mérgesen, hogy a kerületi polgármesterként tevékenykedő „politikus” szőrmentén ledrogfutározta szegény személyszállító kisiparosokat. Niedermüller mi mást tehetett volna, elnézést kért, hiszen nem akarta megbántani a komplett „taxistársadalmat”. Habár tudja, amit tud. Mi tagadás, magam is félreugranék, ha szembejönne velem konvoja élén Metál Zoltán.

Továbbá nem is Donna Rotunnóról lesz itt szó. Pedig ő is megérdemelné. Csodálom azt a nőt. Egy ügyvéd nyilván pénzért vállal ügyeket, ám ahhoz bizony rengeteg bátorság kell, amit Rotunno csinál. Minden trendek sodrása ellenében beáll az összepáriázódott exmogul, Harvey Weinstein szolgálatába, védi őt, viseli mellé a támadások tömkelegét. Nézem a fotókat, amelyeken a megnyomorodott szexuális ragadozó vánszorog a járókeretével, Rotunno rendre ott van mellette, magasabb egy fejjel, egyenes a dereka, magabiztos, erős. Egy férfi és egy nő. Szimbolikus ez így.

Korunk hőse mindazonáltal a koronavírus. Az antihős is hős. Az első minden porcikájában igazi médiavírus. A rusnya dög összes rezdülése és cikcakkja a szemünk előtt zajlik. Minden egyebet elhomályosít kies tájainkon. A Weinstein-pert mifelénk a kutya alig veszi észre – ha Rotunno nem lenne, engem sem érdekelne –, a szegregáció és a „börtönbiznisz” háttérbe szorul, az újabb „nemzeti konzultációkra” nem izgul a célközönség. Bakondi György hiába mondja a magáét naponta, a klasszikus migránsközlönyökben is elsikkadnak a fáradhatatlanul migráló migránsok.

Koronavírus mindenekfelett, pláne, hogy újabban itt garázdálkodik a közelben. Szkafanderes egészségügyi személyzetet eddig csak az egzotikus keleten láttunk serénykedni, és lám, immár a „mi utcánkban” is felbukkanhatnak. Az emberek vásárolnak, viszik a kézfertőtlenítőt, a lisztet és a cukrot – mint a cukrot –, meg a konzerveket, fogy a sólet, a chilis bab, a székelykáposzta és a melegszendvicskrém. Eddig eszembe sem jutott, hogy ezeket meg szokták enni egyébként valakik.

A média most, azt hiszem, nem dolgozik rosszul. Kart karba öltve a koronavírussal mintegy. Jobb, hogy a frászt hozza ránk, mintha megenne bennünket a fene. Ezeket talán így lehet megúszni tényleg: már ameddig a kontrollált pánik valóban kontrollálható. A hősök aztán úgyis elbuknak végül. A rusnya dög antihősök is.

Legnépszerűbb cikkeink