Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Hidegvérrel a olasz kitörés gócpontjában

Létrehozva:

„Hatalmasat fordult a világ az elmúlt 48 órában. Vasárnap kaptuk meg a hivatalos értesítést arról, hogy nem lesz óvoda a jövő héten” – mondta a Pesti Hírlapnak Muhari Andrea, aki Velence szárazföldi részén, Mestrében él. Bár a település nem áll karantén alatt, az iskolákat és az óvodákat bezárták. A sporteseményeket lefújták, a hatóságok azt tanácsolják, hogy ne menjenek ki az utcára. Elmondása szerint óráról órára változik a helyzet, folyamatosan figyelik a híreket. „Tegnap este még be tudtam vásárolni. Mindent kaptam, egyedül kézfertőtlenítőből van hiány, meg maszkokból, de az már eleve hiánycikk volt” – mondta. A gyógyszertárakban tömeg van, mindenki be akar vásárolni fertőtlenítőszerekből és orvosságokból, amíg lehet.

„Itthon vagyok a családommal. A karnevál miatt szerdáig amúgy is munkaszünet van, ezért még nem érezzük az események súlyát” – mondta.

A hatóságok azt tanácsolták az ott élőknek, hogy ne menjenek orvoshoz. Ha úgy érzik, hogy megfertőződtek, egy speciális számot kell hívni, majd egy mentő érkezik, és mintát vesznek. A vizsgálatot kétszer végzik el a biztonság kedvéért, a második mintát Rómába küldik, ahol 3-4 óra alatt megállapítják, hogy koronavírussal fertőződött-e meg az illető.

Muhari elmondása szerint az egész család köhög, meg vannak fázva. Amikor felhívta a számot, az orvos megnyugtatta, hogy a gyerekek immunrendszere hozzá van szokva az új vírusokhoz, szóval miattuk ne aggódjon. Arra a kérdésére viszont nem tudott válaszolni az orvos, hogyan tud különbséget tenni egy felnőtt a sima megfázás és a koronavírus között. „Igyekszünk nyugodtak maradni, de nem egyszerű a helyzet, nem könnyű hidegvérrel a koronavírus olasz gócpontjának a közelében élni” – mondta.

Legnépszerűbb cikkeink