Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Elmegyógyintézetbe került a késes támadó

Létrehozva:

V. László minden baj okozójának a rendőröket látta, akik szerinte rászálltak – mondta el a férfi édesapja a Pesti Hírlapnak. Egy biztos, az alma ezúttal sem esett messze a fájától…

„Két hete bekerült a fiam az Igazságügyi és Megfigyelő Elmegyógyító Intézetbe, és csak egyszer tudtunk beszélni vele – közölte a két rendőrt januárt 23-án megkéselő férfi apja lapunkkal. – A fiam elmondta, hogy senkit nem akart megölni, csak figyelemfelkeltésnek szánta az egészet, hogy végre mindenki megtudhassa, miként üldözhetnek a hatóságok valakit ma Magyarországon.”

Információink szerint V. László megrögzötten állította azt is, és a Facebook-oldalára is többször kiírta, hogy szerinte párja nem önszántából hagyta őt el, hanem az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai rabolták el.

V. László édesapja azt mesélte, hogy fia menyasszonya egyik napról a másikra, minden előjel nélkül tűnt el 2016. november végén. „Utólag derült ki, hogy Hajni akkor ment el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra és tett feljelentést. A fiamat letartóztatták, aztán tavaly nyárig nem is engedték ki. Két-három hétig volt csak szabadlábon, utána bűnügyi felügyelet alá került.”

„Mindez annak köszönhető, hogy a rendőrséget a Nemzetvédelmi Szolgálat (NVSZ) irányítja” – adott hangot a véleményének az apa. Azt, hogy ezt mégis miből tudja, azzal indokolta, hogy mindenhol a védelmi szolgálat embereibe botlottak.

„A fiam menyasszonya a nemzetbiztonságnál dolgozott, és a meggyőződésünk, hogy egy államtitok-sértési ügyben alkut kötött és feldobta a fiamat. A kapcsolati erőszak miatt folyó eljárás tárgyalásán is állandóan ott ülnek az NVSZ-esek, ráadásul amikor Hajni testvére feljelentést tett arról, hogy a fiam szökni akar, akkor először a védelmi szolgálatot értesítették és csak ezután jeleztek a rendőrség ügyeletére. Megjegyzem, a kedves rokonnal a fiam évek óta nem állt kapcsolatban, tehát nem is tudhatta, hogy a fiam készül-e ilyesmire.”

Az édesapa megemlítette azt is, hogy egy alkalommal, amikor a Gödöllői Rendőrkapitányságra behívták őket, a rendőrök helyett két védelmi szolgálatossal találták magukat szemben, akik megfenyegették a fiát azzal, hogy ha nem áll le, akkor bent fog rohadni. Aztán amikor az Alkotmányvédelmi Hivatalnál V. László fotókat készített a kijövő dolgozókról, egy alezredes rendőröket kért meg a férfi igazoltatására.

Emiatt V. László panaszt emelt a Független Rendészeti Panasztestületnél, mondván az NVSZ-eseknek nincs joguk a járőröket utasítani. A testület viszont nem talált kifogásolnivalót az egyenruhások intézkedésében, de megjegyezte, hogy feljelentést lehet tenni az ügyben. Az apa ezzel kapcsolatban megemlítette még azt is, hogy fiát útközben vonták ellenőrzés alá, amit véleménye szerint csak úgy tudtak megtenni, ha megfigyelték őt.

Csikász Brigitta

Legnépszerűbb cikkeink