Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Fürdőzésre is elverhető a 13. havi nyugdíj

Létrehozva:

A 13. havi nyugdíj egészségtudatos elköltésére tesz javaslatot legalább nyolc termálfürdő, ahol még a kedvezményes jegyekre is újabb kedvezmények vehetők igénybe.

A hazai termálfürdők többsége kedvezményes jeggyel várja a nyugdíjasokat egész évben, de vannak fürdők, amelyek további kedvezményekkel kedveskednek a februárban fürdőzni vágyó nyugdíjasoknak – írja a Termálonline.  A szintén februárban érkező 13. havi nyugdíj elköltésére tehát a melegvizes medencéket és egyéb wellness programokat kínáló egységek is kínálnak alkalmat.

Berekfürdő: februárban három alkalommal „nyugdíjas szerda” kedvezményt kínál a Berekfürdői Gyógyfürdő. Február 7-én, 21-én és 28-án a nyugdíjas urak 600 forintos, a nyugdíjas hölgyek pedig – mivel még tart a női zuhanyzó felújítása – 900 forintos kedvezményt kapnak a napijegyek árából. Előbbieknél ez 2000 forintos, a hölgyeknél 1700 forintos jegyárat jelent.

Hajdúnánás: februárban csütörtökönként kínálnak extra nyugdíjas kedvezményt a Hajdúnánási Gyógyfürdőben. Február 8-án, 15-én, 22-én és 29-én a nyugdíjas napijegy ára 2500 forint.

Kisvárda: az Aquacinema fürdő csütörtöki napokon egy állandó nyugdíjas kedvezményt biztosít. Ezeken a napokon a nyugdíjas belépő 3000 forintba kerül.

Nyírbátor: a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő február 29-ig érvényes akciójának keretében 50 százalékos kedvezményt kínálnak a nyugdíjasok számára. Ez azt jelenti, hogy számukra 1500 forintba kerül egy napi belépő.

Nyíregyháza: hétfőnként és csütörtökönként olcsóbbak a nyugdíjas belépők az Aquarius Élményfürdőben. Ez 4100 forintos jegyárat jelent,a helyi nyugdíjasok számára pedig csak 2300 forintba kerül a belépő.

Pápa: hétfőn és csütörtökön a nyugdíjas igazolvány 50 százalékos kedvezményt biztosít a Várkertfürdőben. Az akció május 31-ig tart, az ünnepnapok kivételével.

Ráckeve: a nyugdíjasok hétfőnként és csütörtökönként (kivéve, ha ünnepnapra esik) 10 százalékkal olcsóbban válthatnak belépőt az Aqua Land Termálfürdőbe.

Sárvár: a tanítási szünetek kivételével egész évben elérhető a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő „nyugdíjas kedd” nevű akciója. Ezeken a napokon az ONFYI igazolványukat bemutató vendégek féláron, jelenleg 1900 forintért válthatnak napi belépőjegyet.

Egy hét és jön a 13. havi nyugdíj!

Belföldi bankszámlára történő utalás esetén a 13. havi nyugdíjat, illetve tizenharmadik havi ellátást külön utalási tételként, de a nyugdíjakkal azonos napon, 2024. február 12-én írják jóvá a bankszámlán. Postai kifizetés esetén a 13. havi nyugdíjat, illetve a 13. havi ellátást a 2024. február havi ellátással együtt, a szokásos nyugdíjkifizetési napon viszi a postás. A 13. havi nyugdíj/ellátás összegét az utalványon a rendszeres havi ellátástól elkülönült sorban külön feltüntetik.

(Kiemelt képünk: Sárvári termálfürdő. Forrás: Goga504 / wikimedia commons)

Legnépszerűbb cikkeink