Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ez vár ránk a héten

Létrehozva:

Felhők és záporok uralják február derekán az időjárást, de napközben 14-18 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A legfrissebb időjárás jelentések szerint vasárnap este még többnyire kevés lesz a felhő az ország nagy részén, keleten az összeáramlás mentén lehetnek felhősebb vidékek. Az éjszaka első felében északnyugat felől magasszintű, majd hétfő reggel már vastagabb felhők is érkeznek fölénk. Helyenként párássá válhat a levegő, ködfoltok is képződhetnek. Csapadékra nagyrészt még nem kell számítani, de a hajnali, reggeli óráktól északnyugaton már előfordulhat gyenge eső, zápor. A HungaroMet előrejelzése szerint a délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon egy-egy élénk széllökés kísérheti.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +5 fok között alakul, de az északkeleti tájakon akár -2 , -5 fok közötti értékeket is mérhetünk.

Hétfő délelőtt mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a legtöbb (szűrt) napsütés a Tiszántúlon várható. Estefelé északnyugat felől már szakadozik, csökken a felhőtakaró. A csapadékzóna napközben egyre inkább délkelet felé vonul, elszórtan számíthatunk belőle eső, zápor kialakulására. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb, míg a déli tájakon és a Fertő térségében lehet enyhébb az idő.

Az egész heti időjárás változatos lesz

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként kialakulhat záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A hajnali -2, +5 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben, de egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban -3, +4, a kora délutáni órákban 8, 14 fokot mérhetünk.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat eső, záporeső. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet -1, +6, a maximum 8, 16 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb idő.

Pénteken jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre számíthatunk. Elszórtan eleredhet az eső, zápor. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos lökések kísérik. A hajnali 3, 10 fokról 10 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Szombaton agyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A minimum-hőmérséklet 1 és 9, a csúcsérték 8 és 16 fok között várható.

(Kép forrása: Pixabay)

Legnépszerűbb cikkeink