Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán Viktor Tiktokjáról eltűntették Azahriah-t

Létrehozva:

Eltűnt a Tiktokról Orbán Viktor videója, amin Azahriah-val viccelődik. Az Alapjogokért Központ is beleállt a zenészbe amiatt, hogy pénteken felszólal a pedofília elleni tüntetésen.

 Akkora hír volt tavaly októberben, hogy Azahriah tripla telt házas Puskás Aréna-koncerttel készült 2024-re, hogy még Orbán Viktor is viccelődött vele a Tiktokon, mára ennek már nyoma sincs – írja a 24.hu. Az október 23-i beszéde előtt kirakott egy videót, amin a sold out felirat látszott, és a videó alá betaggelték Azahriah nevét. Sőt, a videó zenéje is Azahriah és Desh Rampapapam című száma is hallható volt alatta.  Orbán Viktor magyar miniszterelnök ehhez a jelenséghez hasonlította telt házas  október 23-i beszédét.

Teljesen eltűnt Orbán Viktor Tittokjáról Azahriah, beleállt a zenészbe az Alapjogokért Központ

Az Alapjogokért Központ csütörtökön már elkezdte támadni Azahriah-ot a tüntetés miatt, most pedig a videó tűnt el Orbán Viktor Tiktokjáról, és a korábbi cikkekbe beágyazva sem lehet megtalálni. „Szivárványhívők álköntösben” címmel jelent meg a Mandineren a pénteki tüntetés főszereplőiről a Alapjogokért Központ véleménycikke. „Farsang van: a szivárványhívők most felmásznak a színpadra, hogy tegnapi gúnyájukat levetve ájult pofával a gyerekekért ájtatoskodjanak. Az ész megáll: megint az történik, mint évek óta mindig, vagyis a baloldali politikacsinálást a pártoktól a médiájuk és az influenszereik veszik át. Most éppen a gyermekekért kezdtek aggódni azok a lidércek, akik kártékony ellenkampánnyal akadályozták a jobboldal gyermekvédelmi törekvéseit”– írja véleménycikkében az Alapjogért Központ.

Ahogy arról beszámoltunk, tüntetés lesz pénteken a Hősök terén, melyhez száznál is több hazai híresség csatlakozott. Egyre több zenész, művész és médiaszemélyiség gondolja úgy, hogy fel kell emelni a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében. Február 16-án, pénteken 18 órától a Hősök terére tüntetést szervezett kilenc „elkeseredett, de annál elszántabb véleményvezér, youtuber” az elmúlt hetek eseményei miatt – írta a Szeretlek Magyarország. A hazai hírességek közül többen beszédet mondanak, bejelentkezik Baukó Attila, művésznevén Azahriah, a műsorvezető pedig Gulyás Márton lesz.

Több százezres követőtáborral rendelkező influenszerek hirdettek péntekre tüntetést

A nagy népszerűségnek örvendő influenszerek közül a partizános Gulyás Márton, Pottyondy Edina youtuber vagy éppen az énekes Azahriah is részt vesz a pénteki tüntetésen.  Az Alapjogokért Központ cikke Pottyondy Edináról azt írja, hogy ma is „a momentumosok sorvezetőjének” számít, míg Azahriah-ról megállapítja: ő „sem az az ember, aki erkölcsi magaslatokról bírálhatna bárkit is a színpadon állva”. Sőt, hozzáteszi a cikk, hogy:

„Ugye nem akarjuk, hogy Azahriah ismeretlen korú lányokkal elkövetett toi-toi kalandjai váljanak »társadalmi célú tükröződéssé«? Hogy gyermekvédelem ellen uszító baloldali influenszerek mutassanak nekünk utat erkölcs és gyermekvédelem ügyében?”

– utalva arra, hogy az énekes néhány éve egy koncertjén egy toi-toi wc mögött szexelt egy lánnyal. Az Azahriah elleni ilyen erős kirohanás a kormányközeli Alapjogokért Központtól azért is meglepő, mert eddig a kormányzat visszafogottan viszonyult az amúgy rendszerkritikus előadóval – írja a Hvg.

Az Odakint most szörnyek járnak elevezésű demonstrációhoz csatlakozott hírességek közös közleményükben megfogalmazták, hogy „elegük van, és – oldalaktól függetlenül – fontosnak tartják, hogy civil emberekként felemeljék a hangjukat az áldozatok védelme, az átláthatóság, az emberi tisztesség és az őszinte társadalmi párbeszéd érdekében”. Mint a rendezvény beharangozójában írták: „Az elmúlt napok történései arra sarkalltak minket, hogy együtt lépjünk ki az online térből. Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat.”

(Kiemelt képünkön: Azahriah. Fotó: a zenész Facebook oldala)

Legnépszerűbb cikkeink