Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vitézy Dávidnak már 16 százalékos a támogatottsága

Létrehozva:

Hónapok óta folyik a pletyka arról, hogy Vitézy Dávid lehet az LMP jelöltje a júniusi választásokon, de a volt államtitkár kivár a bejelentéssel addig, amíg a Fidesz meg nem nevezi a saját jelöltjét.

A Válasz Online szerint Vitézy Dávid még azért nem mondott igent az LMP-nek arra, hogy a jelöltjükként Karácsonnyal szemben induljon, mert arra várnak, hogy kit indít a Fidesz. Egy friss belső mérésre hivatkozva a Válasz Online arról ír, hogy ha most tartanák a főpolgármester-választást, Karácsony Gergelyre a budapestiek 38 százaléka szavazna, Vitézy Dávidra 16, míg a Sára Botondra 18 százalék. A felmérés szcenáriója tehát azzal számol, hogy az LMP elindítja Vitézyt, a Fidesz pedig a fideszes fővárosi főispán Sára Botondot küldi pályára. A kutatást az LMP rendelte meg.

A Pulzus közvéleménykutató egy múlt heti mintavételére hivatkozva közölte a számokat, és azt is írja, hogy Karácsonyék belső mérései is nagyon hasonló eredményeket hoztak. Sőt, a cikk szerint a Pulzus-mérést megrendelő LMP-ben már arról folyik a szó: Vitézy akár nyerhet is. A Válasz Online-nak mind az LMP háza táján, mind Vitézy környezetéből megerősítették, s hogy hivatalosan nem álltak még elő a farbával, annak leginkább a Fidesz az oka, mert az ő jelöltjük bejelentésére várnak.

Ahhoz persze nem kell nagy jóstehetség – írja a Válasz, hogy előre vetítsük: a Karácsony vezette fővárosi erők így is, úgy is megpróbálják majd összefideszezni Vitézyt – főleg, hogy ez már el is kezdődött. A főpolgármester pártja, a Párbeszéd a járatritkítási vitára válaszul csupán egy képet posztolt. Fotót, amelyen Vitézy Orbán Ráhellel látható.

Tíz napja írtunk arról, hogy brutális járatritkítás Budapesten – Vitézy Dávid felszólította Karácsony Gergelyt, hogy vonja vissza az intézkedést. Válaszul, egy héttel később a főpolgármester azt mondta, visszaállítják a korábbi menetrendet.

„Ezért arra kértem a BKK munkatársait, hogy óvják meg a szakmai munkát a politikai kampány hatásaitól, állítsák vissza a korábbi menetrendet, és a közlekedési fejlesztésekről egyeztessenek a kerületekkel” – írta a Karácsony a Facebookon.

Vitézy főpolgármesteri ambícióiról már novemberben is írtunk, akkor a Magyar Hangnak Ungár Péter gyakorlatilag megerősítette, hogy tárgyalnak Vitézy Dáviddal a jelöltségről.

Vitézy a taxisokat sem kíméli mostanában

A taxis hiénák is újra a figyelem középpontjába kerültek a budapesti turizmus újbóli növekedésével – írta közösségi oldalára Vitézy Dávid. A taxishiénák most új módszerrel kopasztják meg főleg külföldi utasaikat: a trükk lényege, hogy az utazás végén egy nullával többet ütnek be a terminálba, így lesz egy 4 ezer forintos utazásból egy pillanat alatt 40 ezres – írta Vitézy, aki három ötletet is javasolt a hiénák megfékezésére, ezekről itt olvashat.

(Kép forrása: Pesti Hírlap archív)

Legnépszerűbb cikkeink