Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A budapestiek többsége autómentes Lánchidat akar

Létrehozva:

A válaszadók többsége, 54 százalék egyetért azzal, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nem engedte vissza a személyautókat a Lánchídra a felújítás után.

A december 16-i részleges átadás után hivatalosan csak buszok, taxik és kerékpárosok, valamint gyalogosok használhatják a budapesti Lánchidat. A Telex az énbudapestem.hu nyomán idézte a 21 Kutatóközpont és a Medián közös felmérését, ami a fővárosiak véleményét kérdezte meg a híd új közlekedési rendjéről.

Ebből az derült ki, a megkérdezettek 54 százaléka egyetért azzal, hogy autók ne hajthassanak fel a Lánchdra, de 40 százalék azért visszaengedné a gépkocsikat is.

6 százalék a kérdésben nem tudott egyértelmű véleményt alkotni. Jellemző az adatokra, hogy a fiatalok inkább ellenzik az autók visszaengedését: a 30-39 éves korosztály 74 százaléka vélekedik így például. A leginkább megosztott a kérdésben a 65 éven felüliek csoportja eközben a leginkább megosztott: 46 százalékuk támogatja Karácsony intézkedését, míg 47 százalékuk elutasítja.

Ugyanígy az alapfokú végzettségű válaszadók kétharmada visszaengedné az autókat a hídra. A Lánchíd közlekedési rendje ideiglenes, a 2023 nyári, végleges átadás előtt hoznak majd döntést a végleges közlekedési rendről.

(Kiemelt kép: A részlegesen újranyitott Lánchíd. Fotó: Karácsony Gergely/Facebook)

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink