Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Argentína már a döntőben

Létrehozva:

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot.

Az argentinok az első félidő hajrájában két ellentámadás végén kétszer is betaláltak: Lionel Messi büntetője után öt perccel a tizenegyest kiharcoló Julian Álvarez is eredményes volt, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. A horvátok ugyanis hiába birtokolták többet a labdát, a fordulás után újfent gólt kaptak, így nem sikerült sorozatban másodszor is fináléba kerülniük.

Az argentinok hatodik vb-döntőjükre készülhetnek: 1978-ban és 1986-ban arany-, 1930-ban, 1990-ben és 2014-ben ezüstérmet szereztek.

A másik ágon szerdán Marokkó és a címvédő Franciaország csap össze. A bronzmérkőzést szombaton, a finálét vasárnap rendezik.

(Kiemelt képünk: Argentína játékosai ünnepelnek, miután 3-0-ra legyőzték Horvátországot a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjének Argentína-Horvátország mérkőzésén a Dohától északra fekvő Lusail Stadionban, Lusailban 2022. december 13-án. Fotó: JUAN MABROMATA / AFP)

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink