Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Több százan vonultak a közép-budai tankerület elé tiltakozni hétfő reggel

Létrehozva:

Petíciót is átadtak a tankerület vezetőinek. Tisztességes fizetés és munkakörülményeket követeltek.

Közel ötszázan vonultak hétfőn reggel is a tanárok, diákok és szimpatizánsok közül a Közép-Budai Tankerület Kacsa utcai épületéhez, hogy petíciót adjanak át a közoktatásban dolgozók követeléseivel. Az eseményen a jobb munkakörülményeket, rendezett munkaviszonyt, nagyobb tanszabadságot és tisztességes béreket követelő petíciót a 444.hu tudósítása szerint Nagy Zsolt színművész olvasta fel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) ugyancsak jelen volt az eseményen és élő közvetítést is elindítottak. Ezen is jól látszik, hogy a tiltakozók a petíció átadása után matricákkal is telergasztották a tankerület falát. De felszólalt az egyik tanár is, aki nemrég a tankerülettől fenyegető jellegű levelet is kapott a polgári engedetlenséghez való csatlakozás miatt.

Simkó Edit arról beszélt, ideje elfelejteni azt a gondolatot, hogy kormányzati, vezető pozícióban bárki is javítani szeretne az oktatáson. Ugyanakkor elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tüntetésen számos fiatal is részt vesz a tanárok mellett. A szervezők pedig hasonló akciókra buzdították az összes iskolát, és arra, merjenek iskoláik nevét is felvállalva megjelenni tüntetéseken.

Legnépszerűbb cikkeink