Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Éjszakai harcok Harkivban

Létrehozva:

Fotó: AFP / Szergej Bobok

Harkivban újabb heves harcokat hozott az éjszaka. Állítólag a város közelében megsemmisültek az orosz hadsereg hadoszlopai – ezt Oleg Szinegubov, a harkovi regionális katonai közigazgatás vezetője jelentette be a Rada ukrán televízióban. Szartanát is bombázták.

Szinegubov szerint Harkiv az ukrán hadsereg irányítása alatt áll, az oroszok állítólag tegnap este lakónegyedekben lőttek tüzérséggel. A lövedékek állítólag házakat és óvodát találtak el, a halottak között pedig gyerekek is voltak. Az áldozatok pontos számát nem ismertette.

A parancsnok azt is elmondta, hogy „nagyszámú szabotázscsoport működik a városban”, és „az ukrán hadseregnek sikerült felszámolnia az iskola épületében rejtőzködő 20 orosz katonát”, és több élelmiszer-elosztó központot is felállítottak a városban. 

Nemcsak Harkivban voltak súlyos harcok, orosz csapatok ismét bombázták Szartana városát. Ezt a mariupoli önkormányzat sajtószolgálata jelentette be, amely szerint több lakótömböt is megtámadtak – írja a novosti.dn.ua. 

„Felmérjük a pusztítás mértékét, miután az orosz megszállók Szartana polgári lakossága ellen indítottak bombázást. Az orosz hadsereg szándékosan megöli Ukrajna polgári lakosságát. Ezt soha nem fogjuk megbocsátani vagy elfelejteni” – mondta Vadim Bojcsenko, Mariupol polgármestere.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink