Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tenisz: Torinóban játszanak legjobbjaink

Létrehozva:

A többszörös expozícióval készült felvételen Fucsovics Márton játszik a belga Ruben Bemelmans ellen a Magyarország-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezőjének egyéni mérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban 2020. március 7-én. | Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Azt még nem lehet tudni, kik játszanak a párosban, de Fucsovics biztosan ott lesz a válogatottban, amely a horvátok és az ausztrálok ellen lép pályára a csoportmérkőzések során.

Köves Gábor szövetségi kapitány később jelenti be a páros összetételét a magyar férfi teniszválogatottban, amely a hétvégén vívja csoportmérkőzéseit a torinói Davis Kupa-döntőben. A hétfői sajtótájékoztatón a szakvezető közölte, egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy a nemzeti csapat legjobbja, a világranglistán 40. Fucsovics Márton egyesben és párosban is pályára lép majd.

„A másik egyéni meccset Piros Zsombor, Marozsán Fábián vagy Valkusz Máté vívja. A páros az egyesek utáni állástól is függ, 2-0-nál vagy 0-2-nél Marci valószínűleg pihenőt kap” – jelentette ki Köves Gábor, aki szerdán reggel kel útra együttesével Olaszországba.

A sajtótájékoztatón Fucsovics Márton kiemelte, hogy győzelmet vár magától és a csapattól is: „Horvát részről Marin Ciliccsel, az ausztráloktól pedig valószínűleg Alex de Minaurral játszom majd, a másik egyesre pedig a kettes számú játékosunk az esélytelenek nyugalmával mehet ki. Sokszor borítottuk már a papírformát, a DK-ban bármi megtörténhet” – tette hozzá.    

A Fucsovics Márton, Balázs Attila, Piros Zsombor, Valkusz Máté, Marozsán Fábián összeállítású válogatott szombaton 10 órakor az ausztrálok ellen kezd Torinóban, majd másnap ugyanebben az időpontban a horvátokkal csap össze. A D jelű trió győztese jövő hétfőn az E csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) nyertesével csap össze a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor. Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy – a korábbi tervekkel ellentétben – nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink