Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Tömve lesz az Andrássy szombaton

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Pozsonyi Roland

Meglepően közel tartják egymáshoz a kormánypárti és az ellenzéki rendezvényeket.

Szombaton délután négy órától közösen fognak demonstrálni az ellenzéki pártok a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán, nem messze tőlük pedig Orbán Viktor tart majd beszédet.

Az ellenzéki pártok eseményén felszólal Márki-Zay Péter, előválasztáson győztes, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint korábbi ellenfele, a DK-s Dobrev Klára is. A Népszava úgy tudja, hogy hétfő óta intenzív tárgyalások kezdődtek a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és az MMM tagjainak részvételével. A pártelnökök között folyamatos a kapcsolat, de a kampányfőnökök és szakpolitikusok is egyeztetnek.

Ahogy a lap is megjegyzi, az ellenzéki helyszínválasztás annak fényében figyelemre méltó, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, az Erzsébet tér mellett mondja el a kormánypárti rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét délután fél négykor. A két tábor akár még találkozhat is egymással.

Az állami ünnepséghez csatlakozik a 14 órakor a Műegyetemtől induló Békemenet is, de az nem az állami rendezvény része, bár ahogy Hadházy Ákos kiszúrta, Tolna megyében például az állami tulajdonú Nemzeti Infokommunikációs (NISZ) Zrt.-hez tartozó telefonszámon toborozzák az embereket.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt október 23-án, 12 órára szervez Békemenetet. Ők az Oktogonon találkoznak. Az eseményre Facebookon már több mint 18 ezren jeleztek vissza, közel háromezren mint résztvevők, 15 ezren pedig érdeklődtek az utána. Az esemény leírásánál csak annyi szerepel, hogy: „Stop”.

Az október 23-i ünnepségek látogatását az augusztus 20-i ünnepségekhez hasonlóan szintén nem kötik védettségi igazolványhoz.

Legnépszerűbb cikkeink