Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Elnézést kért Márki-Zay Péter, amiért hazaárulózott

Létrehozva:

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom eredményváró rendezvényén a miniszterelnök-jelölti előválasztás 1. fordulója után a fővárosi Szlovák sörözőben. Budapest, 2021. szeptember 29. | Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu

Nem aludt eleget, és fáradt volt.

Ezzel magyarázta a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, hogy lényegében lehazaárulózta azokat, akik Karácsony Gergelyt visszalépése után Dobrev Klára mögött sorakoztak fel.

Márki-Zay Péter az ATV-ben beszélt arról, hogy mit szól azokhoz a politikusokhoz és közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak. Azt mondta: „Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat.” Az MMM miniszterelnök-jelöltje azt állította, sokan panaszkodnak neki, hogy folyamatosan kényszerítik őket arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban. „Ez nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte” – mondta Márki-Zay. Az ATV beszámolója szerint a miniszterelnök-jelölt két politikusról tud, akiket zsarolni próbáltak, de neveket nem akart mondani.

Dobrev Klára közösségi oldalán reagált a rágalmakra: „Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott” – fogalmazott.

Göncz Kinga korábbi külügyminiszter is reagált Márki-Zay kijelentéseire: „Sok nőt háborított fel, hogy szerinte Dobrev Klára »női mivolta létére« ért el jó eredményt, hogy nem ördögtől való »listát vezetni arról, hogy ki cigány és ki nem«, hogy az 1 millió forintos felajánlásával azt elővételezte, hogy Dobrev Klára csak választási csalás révén nyerhet” – emlékezett vissza Göncz.

Márki-Zay Péter végül elnézést kért kijelentéseiért. A miniszterelnök-jelölt annyit tett hozzá, hogy nem aludt eleget és fáradt volt, emiatt nem fogalmazott megfelelően. Az MMM miniszterelnök-jelöltje újra kijelentette, hogy neki több esélye van legyőzni Orbán Viktort 2022-ben, mint Dobrev Klárának.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink