Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Visszalépett Tóth Csaba az előválasztástól

Létrehozva:

Tóth Csaba mögött hétvégén omlott össze a támogatás. Előbb Karácsony Gergely jelentette be a miniszterelnök-jelölti vitán, hogy nem támogatja, majd egy napon belül a DK, a Jobbik és a Párbeszéd is kihátrált mögüle.

Tóth úgy fogalmazott: úgy érzi, lejárató kampány indult ellene, és a nevét besározták. Azt mondta, parlamenti mandátuma hátralévő idejében a zuglóiakat fogja képviselni, mert „képviseletre van szükségük”.

Szerinte a pártok politikai számításból hátráltak ki mögüle, sőt, olyan lejáratókampány indult ellene, ami a Fidesz módszereire emlékezteti. Azt is elmondta, hogy a családját is megfenyegették, az ügyben a rendőrségen tett feljelentést.

Az ellene felhozott vádakra azt mondta: egy ilyen támadáscunamiban a helyreigazítási kérelmek és a perek elveszítik az értelmüket. A néhány hónap múlva megjelent néhány soros helyreigazítások már senkit sem fognak érdekelni. Ezek ellen nem lehet védekezni.

Az imént említett vádak többek között úgy szóltak, hogy Tóth nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában egy XXII. kerületi gyárat, ami ugyan papíron nem is a tulajdona, de gyakorlatilag ő rendelkezik felette.

„Nem vagyok naiv, tisztában vagyok a politika természetével. Nem gondoltam, hogy így kell megismernem Churchill igazságát: az ellenségek nem velünk szemben, hanem mögöttünk vannak, és nem válogatnak az eszközökben” – fogalmazott Tóth Csaba.

„Nincs rá szükségem, hogy ebben a politikai mocsárban tovább küzdjek, amelyben nem az értékek, csak az érdekek a fontosak. Úgy döntöttem, hogy visszalépek a jelöltségtől.”

A Telex több forrásból úgy értesült, Tóth visszalépése mögött nem csupán a mögötte állók támogatásának megvonása áll, hanem az is, hogy Hadházy Ákos áll nyerésre Budapest 8. választókerületében, ahol információik szerint országosan a legmagasabb arányú a részvétel másfél nappal az urnazárás előtt.

Hadházy a közösségi oldalán reagált Tóth Csaba visszalépésére. „A szavazatokat mindenképpen össze fogják számolni, és minden szavazat erősíti, nyomatékosítja a zuglói üzenet: elég volt! Elég volt a következmények nélküli országból, elég volt hazánk szervezett és módszeres, legfelső szintről szervezett kirablásából.”

168.hu/ph

(Kiemelt kép: MERÉSZ MÁRTON)

Legnépszerűbb cikkeink