Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Zsinórban negyedik meccsét nyerte a Fradi

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A bajnoki címvédő vendég Ferencváros 1-0-ra legyőzte a MOL Fehérvár FC-t szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Ezzel a negyedik meccsét nyerte meg zsinórban, miután a bajnokság elején kikapott a Kisvárdától.

A mérkőzés első félórájában a Ferencváros birtokolta többet a labdát, a Fehérvár biztos védekezésből próbált gyorsan az ellenfél kapuja elé érni. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a kapukra egyik csapat sem jelentett igazi veszélyt.

Fordulást követően kezdeményezőbb lett a Vidi, miközben a Fradi sem adta fel a támadásokat. Mindkét kapus nagy védésekkel őrizte kapuját a góltól: Dárdai lövését Dibusz, Uzuni ziccerét Kovács védte bravúrral.

A hajrához közeledve megszerezte a vezetést a Ferencváros, Ryan Mmaee a 83. percben egy szöglet után fejelt a fehérvári kapuba, ezzel el is döntve a találkozót.

A hazai Fehérvár edzője, Szabics Imre láthatóan elég feszült volt a sajtótájékoztatón. „Ez egy ikszes mérkőzés volt. A csapatom rászolgált volna az egy pontra. A pontrúgások után mi is szerezhettünk volna gólt, de ez csak nekik sikerült” – mondta.

„Bementem már az öltözőbe, lepacsiztam mindenkivel, de ilyen érzelemdús meccs után néha jobb, ha az ember alszik a nagyobb értékelésre egyet. Én is úgy döntöttem, hogy inkább majd holnap beszélek bővebben a csapattal” – tette hozzá.

A vendég Ferencváros edzője, Peter Stöger se hitte volna, hogy csapata meg fogja nyerni ezt a meccset.

„Tíz perccel a vége előtt a helyzetkihasználást látva azt gondoltam, hogy ez egy nulla-nullás mérkőzés lesz. Végül nem feltétlen a legkreatívabb módon, de egy nagyon jó támadó-megmozdulásból sikerült eldöntenünk a találkozót” – magyarázta Stöger.

A két klub bajnoki párharcában az FTC négy meccs óta veretlen, a Fehérvár utoljára tavaly júniusban tudott győzni. A Ferencváros jelenleg a második helyen áll 12 ponttal, A Kisvárda ugyan három ponttal előzi, de a Fradi egy meccsel kevesebbet játszott, a Mol Fehérvár pedig 9 ponttal az ötödik.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink