Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Csaknem 1200 rendőr biztosítja Mogyoródot

Létrehozva:

Fotó: AFP / Pool / Florion Goga

Megváltozik a forgalmi rend az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj idején.

A versenypálya körüli és az odavezető utakon péntek reggeltől hétfő reggelig tilos megállni. A szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja.

A Kerek-tóhoz az érkezés időszakában csak egy irányba, a Hungaroring felé lehet közlekedni.  Vasárnap, a futam után az autópálya-felhajtón két irányba lehet majd haladni: a kihajtótól, illetve a Gödöllő csomóponton keresztül (M31) is lehet Budapest felé közlekedni.

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy hétfő reggelig működik az idei Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmából felállított „rendőrtábor” a Hungaroringnél.

A helyszínen lovas, kutyás, motoros és segwayt használó rendőrök is lesznek, továbbá helikopterről is figyelik forgalmat. A rendezvényt összesen csaknem 1200 rendőr biztosítja.

A szóvivő felhívta a figyelmet az alternatív közlekedési lehetőségekre is. Elmondta, hogy a mogyoródi rendezvényre a gödöllői (H8-as) HÉV-vel is el lehet jutni. A kerepesi megállótól különbuszok közlekednek majd a Hungaroring 3-as kapujához. A forgalmi rendet érintő változások a police.hu oldalon olvashatók.

*

Varga Judit visszaszólt Hamiltonnak

„A hétvégi Nagydíj előtt szeretném támogatásomról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a kormány LMBTQ-ellenes törvénye. Elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető a hatalom részéről ez a törvény. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy önmaga legyen, nem számít, hogy kit szeret, vagy hogy milyen nemmel tud azonosulni” – írta egy Instagram-sztoriban Lewis Hamilton csütörtökön. A világbajnok pilóta mondataira azonnal ráugrott a kormányközeli média, később pedig Varga Judit is beszállt a Hamilton-ügybe, aki szerint szerint jobb lenne, ha Hamilton maradna az autósversenyzésnél, a magyar gyermekek védelme nem rá tartozik. „A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél” – fogalmazott az igazságügyi miniszter.

 

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink