Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vereséggel mutatkozott be a magyar U21-es labdarúgó válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon

Létrehozva:

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Öt perc alatt eldőlt a második félidőben.

Az előző Eb döntőse, Németország főleg a második játékrészben mutatott játékának köszönhetően háromgólos győzelmet aratott fiataljaink felett.

Azzal szinte minden szakértő, sőt szurkoló egyetért, hogy ebben a korosztályban van két-három gól különbség a németek javára a mienkkel szemben. Az már egy másik kérdés, hogy ez a különbség ki is jön-e egy-egy meccsen. Nos, a tegnapi mérkőzésen kijött.

Már az első 45 percben is hatalmas nyomás alatt játszott a magyar csapat, a németek igyekeztek már az elején eldönteni a három pont sorsát, ám ez nem sikerült, mert válogattunk jól védekezett. Persze ez a védekezés sokat kivett a csapatból, a második játékrészben pedig ez meg is látszott. A németek a 60. és a 65. percben, két beadás után elért góllal eldöntötték a meccset, onnan már csak az volt a kérdés, milyen arányban nyerik meg a találkozót.

„Egyáltalán nem volt benne a meccsben, hogy az első félidőben mutatott védekezéssel kihúzzuk döntetlenre. Látható volt, hogy elfáradt a csapat, de ez nem is csoda, hiszen míg mi még a korosztályban is fiatalnak számító játékosokkal léptünk pályára, addig az ellenfélnél a Bundesligában, sőt a Bajnokok Ligájában szereplő futballisták voltak. Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak, hiszen mindent megtettek, amit kértünk tőlük. Nem tudtuk eltüntetni a különbséget, de a mérkőzés után azt mondtam a fiúknak, hogy emeljék fel a fejüket, ilyen szintű mérkőzést még talán sosem játszottak. Hiányérzetem abban van, hogy amikor labdát szereztünk, nem tudtunk gyorsan támadásokat vezetni, nem tudtunk kijönni, így nem jutottunk el helyzetekig sem” – mondta Gera Zoltán szövetségi edző, aki hozzátette, számos olyan játékos van a csapatában, akik a jövőt jelentik a magyar labdarúgásnak. 

Nagyon sokáig nem lehet merengeni a vereségen. Természetesen ki kell elemezni a mérkőzést, de szombaton már az a Románia lesz az ellenfél, amely tegnap döntetlent játszott Hollandiával. 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink